3 veckor i #blogg100

Idag är det tre veckor sedan bloggutmaningen #blogg100 startade. Minst ett blogginlägg per dag i 100 dagar ska man skriva och det är första året som jag är med. Vi får se om jag håller hela vägen, men än så länge känns det bra och jag tycker att det är intressant att vara med, olika processer sätter igång hos mig:

Bild på min datorJag tänker hela tiden på vad jag ska skriva om. Läser jag en text som jag vill fundera lite kring gör jag ett utkast och låter mina egna funderingar mogna. Ibland håller det inte, men det dyker hela tiden upp nya saker. Jag känner också att jag håller mig mer uppdaterad på nyheter än jag varit på länge och det är också roligt. Bilder vill jag också ha till mina inlägg, så jag har även börjat att fotografera mer, vilket är kul. Jag hittade gruppen Fotouppdraget på Facebook där de lägger ut ett uppdrag per vecka med tips på hur man ska genomföra det. Det blir liksom en liten minikurs i fotograferande. Några inlägg kommer nog att handla om foto, skulle jag tro.

Här nedan listar jag på några inlägg jag skrivit som jag tycker borde bli mer lästa:

  1. Hjälp en journalist? Om att kvinnan bakom tjänsten uttrycker sig rasistiskt.
  2. Om hat skrev jag då Alexandra Pascalidou gick ut och sa att hon inte orkar arbeta på Ring P1 längre efter alla hat- och hotattacker hon får utstå.
  3. Provprata och befolka tanken. Ett sätt att skapa ett annat debatt- och samtalsklimat.
  4. Om att organisera sig.Vi människor organiserar oss hela tiden och gör det för att saker ska bli enklare och mer effektivt. Men då människor som tigger gör det tycker vi att det är konstigt och förmodligen även brottsligt. Man gör inte skillnad på organisation och organiserad brottslighet.
  5. Om kepsar i skolvärlden. Varför ska det vara en så stor fråga?
  6. Om sorg. Jag var på en lunch där temat var sorg; hur hanterar vi vår egen sorg och hur hanterar vi människor som känner sorg.
  7. Paketera rätt! skrev jag efter en förmiddag då jag lyssnat till Jessica W Sandberg och Fredrik Wass om kommunikation. Mycket intressanta föredrag var det!
  8. Får brister presenterade – kräver skadestånd på en halv miljon. Om hur Umeå kommun har agerat i frågan om 17-åringen som hackade sig in i kommunens servrar och påtalade för dem vilka brister de har i sin IT-säkerhet. Som tack för hjälpen vill de nu ha ett stort skadestånd. ILLA!

Nu går jag in i fjärde veckan i #blogg100 och jag är inte less än. Snarare mer motiverad att fortsätta skriva. Det här är mitt 23:e inlägg av 100.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s