Nystart och träningspepp!

Sedan några år tillbaka har jag tränat regelbundet, men det sista året har verkligen varit träningsfattigt. Det har tagit emot, det har känts jobbigt och motigt, även fast jag vet att jag mår så vansinnigt mycket bättre om jag tar ut mig ordentligt några gånger per vecka. Det är den bästa medicinen för att må bra, har jag lärt mig. Ändå har det varit motigt och i våras ramlade jag ner i en depression – som ett brev på posten kom den då träningen uteblivit. Från och med nu ska jag aldrig göra om det igen!

Nu har jag dock kommit igång och det tack vare min cykel som fick punka! Jag iddes inte laga den, varpå jag blev tvungen att promenera till och från jobbet, en tur på 3,5 kilometer enkel väg. Första dagen var måndagen den 17 augusti och jag loggade turen med RunKeeper. Nu, en och en halv vecka senare har jag lyckats förbättra min tid rätt bra, tycker jag själv! 

Bild med info: 17 augusti 3,26 km, tid 30:46, tid/km 9,26 min

Bild med info: 25 augusti, 3,31 km, tid 28:56, tid/km 8,45 min

Det här har inspirerat mig och på träningsanläggningen jag går på drar de igång med en Träningskamp. Under åtta veckor ska man hinna med 16 pass och 10 av dem måste vara olika. Jag har kollat igenom deras utbud på gruppträning och valt ut 11 olika pass jag ska köra under september och oktober. Minst två pass per vecka ska jag göra och jag tror att jag kommer att må riktigt bra av det här och verkligen komma igång med det som känts alldeles för motigt under allt för lång tid. Jag ska också logga alla pass jag kör i RunKeeper så jag håller koll på mig själv! Sök gärna reda på mig där så kan vi peppa varandra! 🙂

Lyssna också på Martina Haags vinterprogram där hon berättar om hur hon gick från att inte alls träna till att bli en marathonlöpare! Riktigt inspirerande program!

UPPDATERING!

Jag fick tips av min kompis Johanna Westberg, som tränar mycket och också är instruktör på IKSU i Umeå, att Funbeat är bra och samlar ens träningsstatistik bra. Så från och med nu loggar jag alla mina pass i Funbeat. DÄR kan ni söka efter mig så peppar vi varandra! 🙂

7 tankar på “Nystart och träningspepp!

  1. Pingback: En vecka med träning | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Träningspass jag tänker köra i höst | Erikas tankar om saker

  3. Bra jobbat och din tid har verkligen förbättrats, visst är det roligt när man ser resultat. Låter spännande med Träningskampen! Jag har också lyssnat på Martina Haags vinterprogram, det är väldigt inspirerande. Jag har själv varit ifrån träningen ett tag nu, men har kommit igång lite igen, det är så skönt och man mår så mycket bättre, varför ska det då vara så svårt att komma igång efter ett uppehåll!!?? Lyckat till med träningen nu!

    Gilla

    • Ja, det är verkligen inte lätt! Förra hösten körde jag igång efter semestern med body pump, vilket jag älskar. Fick enorm träningsvärk och där dog det för mig. Bytte träningsanläggning till en som ligger närmare jobbet, men nej – det hjälpte inte heller. Antar att depressionen var på gång då och det tog all min kraft… Men nu jädrar! NU SKA jag komma i form igen! Det känns riktigt bra just nu! #träningspepp 🙂 Lycka till du med! Heja oss!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s