Om att hjälpa andra och själv bli hjälpt

Idag har jag haft en rätt så körig dag, helt slut i hjärnan och inget av mina utkast känns särskilt lockande. Igen. Så idag tänker jag använda mig av ett par andra deltagare i #blogg100 som redan har tänkt och tipsa om inlägg jag gillar.

Hjälp någon som en påskgåva

Ingela Hjulfors Berg skriver på sin blogg Diggjo och hon har, så här i stilla veckan (även kallad passionsveckan), skrivit ett par inlägg om att ge till andra som inte har så mycket. I inlägget >Rädda en barnfamilj – köp kycklingar skriver hon om ActionAid:s kampanj Kycklingar som ger både mat och inkomst till människor som lever i fattigdom.

”För att ge människor som lever i fattigdom en möjlighet att försörja sig hjälper vi bland annat kvinnor att köpa kullar med kycklingar för uppfödning. De utbildas även i djurhållning.  Snart har familjen näringsrika ägg att äta. Alla ägg som blir över kan säljas på marknaden, och med pengarna kan kvinnan köpa mat, mediciner och redskap. Hon har också möjlighet att betala skolavgifter och skoluniformer för sina barn.”

Ingela har även skrivit om sin barndomskompis Lena som just nu är i Nepal för att hjälpa skolbarn med olika saker. Lena skrev så här på sin Facebooksida innan de reste iväg:

”Vi kommer bland annat besöka de barnhem vi besökte i fjol. Den folkgrupp som står i fokus är Badifolket vars flickor/kvinnor lever i och föds in i sexslaveri. Titta på trailern som finns på Out of Ashes sida ifall du vill veta mer. Inför vår resa vill vi göra en insamling för att de ska kunna köpa in skolryggsäckar till 500 barn som nu finns i säkerhet på barnhemmen. Vi kommer personligen se till att pengarna hamnar rätt. Alla bidrag välkomnas! Tack!”

De har i skrivande stund fått in pengar till 377 ryggsäckar, målet är 500. Vill du hjälpa till att ge pengar till dem kan du sätta in din gåva på: Handelsbanken clearingnr 6251, kontonr 427 598 168. Jag vet att pengarna används till det här syftet, inga mellanhänder, pengarna blir omgående skolväskor till barnen.

Vad internet kan åstadkomma

Igår skrev jag inlägget Älska internet! som handlade om hur Malin Crona frågade sitt Facebookflöde om hjälp då hon och hennes son behövde en, eller helst flera olika vågar för att kunna göra matteläxan(!). Malin skrev sedan ett inlägg om Att våga be om hjälp. Hennes son blev oerhört glad över den hjälp som strömmade till och idag har Malin skrivit en uppföljning på vad hjälpen gav hennes son. Läs hennes inlägg Jo, internet är söta kattbilder. Och massa smarta människor. Vill ni läsa den fantastiska tråden med 137 kommentarer finns den här! 🙂

Och så pratar folk om det dåliga med att sitta vid datorn…

(Det här är blogginlägg 32/100 i bloggutmaningen #blogg100)

2 tankar på “Om att hjälpa andra och själv bli hjälpt

  1. Pingback: Femte veckan med #blogg100 | Erikas tankar om saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s