Vad som hände när Bruce blev Caitlyn

Bruce Jenner har under hela sitt liv känt sig som en kvinna, nu har Caitlyn Jenner fötts. Det var i måndags hon kom ut i Vanity Fair, med vackra bilder tagna av fotografen Annie Leibovitz. (läs gärna artikeln i Vanity Fair, där finns också några filmklipp där hon berättar hur hon tänker och har det)

Bild på Caitlyn Jenner När jag såg de här bilderna reagerade jag ganska starkt. Den tidigare OS-medaljören i 10-kamp framställdes som en väldigt feminin kvinna. I underkläder. Sårbar. Och vad det pratas om mest är hennes utseende. Hon behandlas som en kvinna och vi kvinnor ska objektifieras. Vi ska vara sårbara. Vi ska inte stå i maktpositioner.

John Stewart lyfte upp det här i The Daily Show:

”När du var en man kunde vi prata om dina sportprestationer och ditt företagande, men nu när du är en kvinna är ditt utseende det enda vi bryr oss om”, säger han bland annat.

Det har också pratats om att hon inte längre är välkommen till den golfklubb hon tillhört i 15 år. I matsalen är det endast män som får vara. Året är alltså 2015. Nu har det också börjat diskuteras om huruvida den medalj Bruce Jenner vann under OS 1976 ska få behållas av Caitlyn eller lämnas tillbaka till OS-kommittén. En omröstning har startats på nätet där det bland annat står:

”Vi gratulerar ms. Jenner för utvecklingen och önskar henne det bästa. Dessvärre skapar detta ett problem då ms. Jenner (hur talangfull hon än är) påstår att hon alltid har trott sig vara en kvinna, och därmed har gått emot kommitténs regler vad gäller kvinnliga tävlande i herrsporter och vice versa”, står det bland annat i meddelandet på change.org

Det är så tröttsamt!

Jag tycker att hon är väldigt modig som gör det här så oerhört öppet. Hon blir en förebild för transgenderpersoner.

(Det här är mitt inlägg #98 på den 97:e dagen i bloggutmaningen #blogg100)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s