Speed date och robotben

”På onsdag ska jag gå på speed date”, sa jag häromdagen till min man.
”Det hade varit lite kul att få reda på det liiiite tidigare”, sa han och jag tror att vi båda tänkte på Klungans tvserie ”Ingen bor i skogen”.

Den speed date jag varit på idag var arrangerad av Arbetsförmedlingen och en möjlighet för arbetsgivare och arbetssökande att mötas. Det var medieföretag i Västerbotten som var på plats och det var riktigt intressant och bra! De berättade vad de var ute efter för kompetenser och hur det går till på deras respektive arbetsplatser och vi fick berätta vilka vi är, vad vi är bra på att göra och vad vi tycker om att göra. Efter det här har jag fått en ny och bra energi.

Från gips till robotben

I förmiddags var jag på ortopeden och tog bort det helbensgips jag haft i sex veckor. Jag har skrivit om det tidigare och om min rädsla för hur det ska gå efter gipset och hur magert och muskellöst det ser ut under gipset. Så här ser mitt lår ut idag.

Bild på mitt ben efter 6 veckor i gips

Vaden är något bredare än låret. Nu måste jag lära mig att hitta musklerna i benet igen. Lättare sagt en gjort. Men jag har fått en ortos, jag kallar det mitt robotben. Med det kan, och ska, jag böja och sträcka så mycket jag kan.

Mitt ben med ortosen på

Jag har också fått ett träningsschema med övningar. Nästa vecka får jag belasta fullt, då ska jag försöka cykla på motionscykel! Musklerna behöver jag, de ska tillbaka!

(Det här är mitt inlägg 23/100, dag 23, i bloggutmaningen #blogg100)

6 tankar på “Speed date och robotben

  1. Shit vilken träningsvärk du kommer få! Du kanske är en sån som älskar det men jag är inte avis på det heller 😉 Det blir en spännande följetång att se hur det går till att få tillbaka musklerna. Hejja hejja!
    /Linnea i Bayern

    Gilla

    • Jo, jag gillar träningsvärk, men inte all sådan. Det SKA bli roligt att få börja cykla, det ska bli kul att få tillbaka musklerna. Men att hitta lårmuskeln nu är ungefär som att försöka hitta knipmuskeln efter förlossning! 🙂 Tack för hejarop! De behövs!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s