Jag älskar soltorkade tomater! Inlagda i örtmarinad är de så fantastiskt goda och användbara! Då jag fick smaka på egeninlagda fanns ingen återvändo – de som finns att köpa i butik går inte på långa vägar att mäta sig med de man lägger in själv.
Så här gör jag
- Köp soltorkade, torra tomater – finns i grönsaksdisken i de flesta affärer. Ibland i färdiga påsar.
- Strimla dem och lägg i en kastrull, täck med vatten. Koka upp snabbt (varma tar de till sig smaken mer och blir något mjukare).
- Under tiden som tomaterna blir varma på spisen hackar du vitlök och lägger i en fin burk. Ner med örtkryddor (jag brukar använda oregano och timjan) och ev lite salt. (Idag har jag även hackat ner en chilifrukt. Tror det kan bli bra).
- När tomaterna är varma lägger du ner dem i burken tillsammans med de andra godsakerna. Fyll på med en neutral olja så att allt täcks. Skaka burken så att allt blandas väl. Låt svalna så smakerna får dra till sig.
Gott på (varma och kalla) mackor, i sallad, på pizza, i grytor, i det mesta 🙂 Smaklig spis!