Fler positiva nyheter, tack!

De senaste dagarna har nyheterna rapporterat om att Ungern stänger sina gränser för den flyktingstorm som nu kommer från Syrien, hur svenska journalister hotas för att de vill prata med en anonym bloggare som har kommit att bli en maktfaktor till rasister och rasistiska sajter. Läs mer här och här om det senare. Vi får läsa om att Jimmie Åkesson spelar Ultima Thule som inledning på sitt sommartal häromdagen och att han sa att Sverigedemokraterna inte ska vara en del av etablissemanget – han menar att SD ska vara etablissemanget. Läs gärna Sofia Mirjamsdotters analys av hans tal här: Vi har tre år på oss att vända detta.

Men jag känner att jag är less på de här hemska nyheterna nu.

Igår läste jag i DN att Bayern tar emot med öppna armar. Och att 10 000 islänningar vill ta emot fler flyktingar än vad deras regering vill. Och vi har sett bilder från flera europeiska fotbollsmatcher där banderoller med texten ”Refugees – welcome!”

Refugees welcome

Sånt här gör mig glad! Och också hoppfull, mitt i allt vemod. För folk VILL hjälpa andra människor i nöd!

Positiva nyheter 2 Positiva nyheter 1

En tanke jag fick i går då jag läste de här gladare nyheterna var att ”vad skulle hända i världen om vi endast rapporterade om när människor hjälper andra, om att stödet för flyktingarna är väldigt stort, att människor vill hjälpa?”. Jag tror att vi faktiskt skulle kunna skapa en annan stämning om så skedde.

Så nyhetsredaktioner runt om i landet – ge oss glada nyheter om när människor hjälper, ger kärlek och inte hatar och hotar, tack! Låt oss vända de hatiska stämningarna med kärlek!

 

 

3 tankar på “Fler positiva nyheter, tack!

  1. Pingback: Några reflektioner om den senaste tidens händelser | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Opinionen vänder! | Erikas tankar om saker

  3. Pingback: Folk vill hjälpa människor i nöd – nu störtar vi rasismen! Men var är politiken? | Erikas tankar om saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s