Snart släpps Hagamannen fri

Västerbottens Kuriren skriver nu att Hagamannen släpps fri, mot villkorlig dom, om två månader. I artiklarna, som ligger bakom deras betalvägg, finns att läsa att han haft 11 övervakade permissioner, nekats obevakade sådana och att Kriminalvården anser att det finns stor risk att han återfaller i sexualbrottslighet, trots flera olika behandlingsprogram han genomgått under de 9 av dömda 14 år han suttit inne. Han är också förbjuden att vistas i Umeå med kranskommuner tillsvidare, eftersom det antas att det kan finnas en stor hotbild mot honom.

Vad jag inte förstår är att de släpper honom fri – visserligen mot villkorlig dom – om de 1) inte gett honom någon obevakad permission än och 2) anser att det finns en risk om att han skulle återfalla som sexualbrottsling. Det här är inte en kille som ”våldtar lite”. Det här är en som nästan har ihjäl sina offer.

Han har tydligen skött sig under sin inlåsta tid, men om Kriminalvården anser att det finns risk att han återfaller, varför släpper då Övervakarnämnden i Umeå honom med färre begränsningar än Kriminalvården ville ge?

Det var våren 2006 som Niklas Lindgren, även kallad Hagamannen, dömdes till 14 års fängelse för försök till mord, två fall av grov våldtäkt, våldtäkt samt försök till våldtäkt.

Läs mer:

(Det här är mitt inlägg #75 på den 73:e dagen i bloggutmaningen #blogg100)

5 tankar på “Snart släpps Hagamannen fri

  1. Pingback: Hagamannen kommer till Umeå | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Mina tankar kring att Hagamannen vill till Umeå | Erikas tankar om saker

  3. Pingback: Hagamannens frigivning rör upp många känslor | Erikas tankar om saker

  4. Pingback: Att leva i Hagamannens Umeå | Erikas tankar om saker

  5. Reblogga detta på Det Onda Goda… och kommenterade:
    Blir lite mållös… Det är både uppslitande för allmänheten och familjen som lever på skyddad ort. När ska de få ett normalt liv? Han hör hemma i fängelset, det är tyvärr min åsikt. Alla kan inte rehabiliteras.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s