När SD:s retorik blir rumsren

”Förbjud det organiserade tiggeriet”. Den här gången är det moderaterna och inte Sverigedemokraterna som säger det. Moderaterna tar alltså SD:s retorik rakt av och känner sig okej med det! Jag känner mig inte okej med det. Alls.

Vad är det de vill, moderaterna? Förmodligen ser de att det här utspelet kan leda till att de lockar tillbaka de väljare som i höstas röstade på SD, men finns det verkligen inga andra sätt än att ta samma retorik som det rasistiska partiet i riksdagen använder sig av? Att moderaterna använder samma uttryck som SD för, gör att SD:s retorik blir allt mer rumsren och det skrämmer mig! Vad kommer nästa utspel att vara för att locka tillbaka väljare? Stoppa massinvandringen?

Att människor organiserar sig är inte brottsligt. Jag tror att man blandar ihop ”att organisera sig” med ”organiserad brottslighet”. Och mot det senare finns det redan lagar. Det är inte lagligt idag med människohandel, koppleri, mutor osv. Men det är lagligt att organisera sig – det är något vi människor gör. Vi gör det alla.

Jag har svårt att se hur man skulle lagföras för att man organiserar sig. Hur blir det med organisationer som samlar in pengar med bössor på stan – kommer de att förbjudas? Kommer moderaternas egen insamlingskampanj till partiet att förbjudas?

Skärmdump från moderaternas hemsida

Eller är det bara en grupp människor, romer, som inte ska få organisera sig och kunna planera resor tillsammans, matlagning, skjutsar? Brukar vi inte kalla sådant för ren och skär rasism?

Se också klippet där Ola Söderholm pratar om tiggeri:

Det går inte heller att lagstifta mot fattigdom, som jag ser det. Hur skulle det gå till? Är du fattig hamnar du i fängelse/får böter/samhällstjänst?

Läs också

När vi ändå pratar om organiserad insamling av pengar vill jag be dig som läser det här att stödja kampanjen #FriaErik. Läs mer här om hur du kan hjälpa till!

Nu ska jag organisera min familj och få hemmet städat.

(Det här är mitt inlägg #65 på den 63:e dagen i bloggutmaningen #blogg100)

5 tankar på “När SD:s retorik blir rumsren

  1. Pingback: Nio veckor dagligt bloggande | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Flörtar (m) med (sd)? | Erikas tankar om saker

  3. bra tanke, varför skulle det vara värre att organisera tiggande än att under organiserade former ägna sig åt fågelskådning eller religionsutövning?

    Gilla

    • Vi samåker med varandra, vi har matlag, vi organiserar det mesta vi gör. Men det tycker moderaterna att romer inte ska få göra. Jag kan inte kalla det annat än rasism.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s