Cykelkampen 2015

Förra året var första året Cykelkampen gick av stapeln. En massa städer i Europa tävlade mot varandra i bäst på att vardagscykla och i den kampen kom Umeå på en sjätteplats i Europa och – tada! – blev bäst i Sverige! Nu är det dags igen! 

Affisch, cykelkampen 2015Bild från Umeå kommuns sida - jag har bett om lov :)

Fredagen den 1 maj och under hela maj månad pågår kampen. Det handlar om att registrera sina cykelresor i vardagen. Alltså till och från jobbet, affären, kompisarna, träningen, cykelutflykten på helgen. Cykling som träning gäller inte, det vill säga de som cyklar flera mil i träningssyfte. Vardagscykling är det som räknas.

Hur går det då till?

Som jag skrev ovan ska man alltså registrera sina cykelresor och det gör man i appen Cycling365, som finns att ladda ner för iPhone här och för Androider här. Ett konto skapar man här på Cycling Challenge. Där kan man också se hur långt man cyklat, hur lång tid man suttit på en cykel, hur många kilo koldioxid man sparat och hur många varv runt jordklotet man tagit sig 🙂 Jag tycker att det där med koldioxiden var intressant!Skärmdump från Cyclechallenge

Hur appen och hemsidan fungerar i år vet jag inte, förra året var det en annan app och sida. Men då kunde man i alla fall se vilka det var som deltog, man kunde bjuda in sina kompisar via appen och se hur det gick för de andra städerna i förhållande till sin egen stad.

Så smörj era kedjor, kolla bromsarna, sätt dig på cykeln och lämna bilen helt under maj så tar vi hem det här! 🙂

(Det här är mitt inlägg #60 på den 59:e dagen i bloggutmaningen #blogg100)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s