Förvirrad av statistik

Jag har sedan jag öppnade den här bloggen kollat en del på statistiken. Vissa dagar har jag skrivit inlägg som blivit väldigt mycket lästa, för att dagen därpå få nästan inga besökare alls. Idag är en sådan dag, till exempel. Då jag skriver det här inlägget har jag haft två besökare, endast, och klockan är 18.45. Det har inte hänt mig förr att det varit så lågt, det brukar ligga kring 50-150 besökare/dag. Vissa dagar fler, andra mindre. Men ungefär så. Jag startade den här bloggen i och med att #blogg100 satte igång 1 mars, så den har inte varit igång så länge alls.

Skärmdump statistikpelare

Så här har det sett ut hos mig sedan #blogg100 startade. De höga pelarna behöver inte nödvändigtvis ha att göra med att jag just de dagarna skrivit ett inlägg som blivit läst – ibland har de dagar med höga pelare innehållit läsare som läst något jag skrivit för länge sedan och den dagens inlägg endast av några få.

Jag har funderat på om besökarantalet har att göra med när på dygnet jag publicerar eller inte. Men det spelar ingen roll om jag publicerar tidigt på dagen eller om jag gör det efter middagen. Dagar då jag skrivit blaha-inlägg (enligt mig själv) kan generera många besök, medan dagar jag skrivit intressanta inlägg (enligt mig själv) behöver inte innebära många besök.

Hur upplever ni andra att det är? Jag tycker det är svårt att veta när på dygnet det är smart att publicera och jag tycker det är svårt att veta vad som kommer bli läst.

(Det här är mitt inlägg 52/100 i bloggutmaningen #blogg100)

 

1 tanke på “Förvirrad av statistik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s