Snart premiär för Kung Fury!

Snart är det dags för premiär för Kung Fury! Det är den svenska filmen vars trailer visats flest gånger genom tiderna!

Det är filmprojektet som samlat in 5,3 miljoner kronor via Kickstarter. Det är filmen som görs i Umeå och det är filmskaparen som redan i början av projektet kontaktades av Hollywood! 

David har fått flera tusen mejl från filmfolk i Hollywood och andra platser. Bland dem finns flera som har jobbat med filmerna om Harry Potter och Sagan om ringen.

Det stannar inte där. Nu är David Sandberg också signad till världens största talangagentur WME i Hollywood, och därmed med i samma nätverk som bland andra Quentin Tarantino, Martin Scorsese och Matt Damon.

– Ett absolut drömscenario, det känns helt overkligt, säger David och skrattar.

Kung Fury handlar om en ninjapolis som reser tillbaka i tiden för att döda Adolf Hitler. På vägen dit slåss han mot kriminella i 80-talsmiljö, rider på dinosaurier, möter vikingar och samarbetar med hackers i den skruvade pastischen av 80-talsfilmer och nätkultur. I filmen spelar Magnus Betnér och Björn Gustafsson nazister, något Betnér tyckte kändes lite konstigt – ”men vad gör man inte för konsten?”, säger han till Sveriges Radio.

Idag släpptes musikvideon till filmen, och det är David Hasselhoff som är artisten.

Filmpremiär planeras till någon gång mellan den 22 och 29 maj i år. Jag ser så fram emot det! Och som umeåbo är jag extra stolt! Tänk att den är gjord här och av en umeåbo, vars mål från början var att göra en kortfilm och lägga upp på Youtube och hoppas att någon skulle upptäcka honom och anlita honom för jobb. Det gick rätt så bra, kan vi konstatera såhär i efterhand!

EDIT

Ikväll har gänget bakom filmen släppt premiärdatumet – världspremiär blir den 28 maj på SVT och samtidigt på Youtube, skriver InfoTech. Läs även de relaterade texterna på den sidan om projektet.

(Det här är mitt inlägg 48/100 i bloggutmaningen #blogg100)

3 tankar på “Snart premiär för Kung Fury!

  1. Pingback: Premiär för Kung Fury! | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Nio veckor dagligt bloggande | Erikas tankar om saker

  3. Pingback: Halvtid | Erikas tankar om saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s