Om att kommunicera med tonåringar

Att kommunicera med tonåringar är inte alla dagar jättelätt, har jag erfarit sedan några år. Ibland går det väldigt bra, medan det går sämre andra gånger. Jag har också förstått att jag inte är den enda som brottas med det här. Will Reid i England har tydligen försökt få sina ungdomar hemma att hjälpa till lite i hushållet, men det har inte lyckats så bra så han tänkte att han skulle ta sociala medier till hjälp. Den första filmen han la ut på Youtube fick snabb spridning – nu har den filmen haft 4,3 miljoner visningar.

Sedan har han gjort några till. Jag gillar hans språk och tonfall. Han är väldigt rolig, tycker jag som förälder.

Efter ett tag ville dock hans dotter ge igen. Och det med besked! Pappa är tydligen inte heller så duktig på att byta rulle i toapappershållaren!

Själv har jag förstått att det inte går att ställa två frågor – eller ge två alternativ till middag – i ett sms. Tonårs-sms Max Gustafson har också gjort en bild på temat ungdomar. Max Gustafson - tonåringar (Det här är inlägg 42/100 i bloggutmaningen #blogg100)

4 tankar på “Om att kommunicera med tonåringar

  1. Pingback: Halvtid | Erikas tankar om saker

  2. Pingback: Sociala medier ber oss om olika saker. Vad gör det med oss? | Erikas tankar om saker

  3. Varje förälder måste inse att man har en skärseld man måste igenom. Den pågår mellan åren då tonåringen är ca 12 och 19 år. Under de åren måste man vara en förebild, både på ett varsamt och ett bestämt sätt. Och om man vill att tonåringen ska byta toarullar måste man också göra det själv.

    Gilla

    • Fast det hjälper inte alla gånger att om en som förälder byter toapappersrullarna hela tiden att ungdomarna gör det heller 🙂 Eller hänger upp handduken efter duschen. Eller går ut med soporna. Eller får för sig att diska eller laga mat. Jag har ett par år kvar, sen är den yngsta igenom på andra sidan och dit längtar jag! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s