Hur är det med påskfjädrar egentligen?

Butikerna skyltar med påskpynt – ägg, äggkoppar i olika utformningar, kycklingar, gula saker, fjädrar och en massa annat. För några år sedan gick debatten het om påskfjädrar, de var oetiska då hönsen tydligen plockas levande, sades det.

Påskfjädrar

Jag har inte än köpt något påskpynt, jag brukar inte heller pynta så värst. Sakerna ska ju ner efter bara några dagar igen. Men har funderat på det där med fjädrarna. Jag har googlat och sökt efter information, men det jag hittar har flera år på nacken. I år har jag inte sett eller hört om något fjäderlarm.

Så nu frågar jag dig som läser det här: Hur är det egentligen? Kan jag köpa fjädrar och sätta i riset med gott samvete, eller ska jag ha annat i riset?

(Det här är inlägg 28/100 i bloggutmaningen #blogg100)

6 tankar på “Hur är det med påskfjädrar egentligen?

  1. Jag tror det fortgår. Det är samma sak med barnarbete. Pressen skriver, men inget händer.
    Det är väl i Kina man plockar fjädrarna. De är inte kända för djurskydd och inte heller för att bry sig om kritik. Varför inte pynta med olikfärgat garn. Det kan du sen spara till dödagar.

    /Skvitt

    Gilla

  2. Fjädrarna är 99% av fallen riktiga, syntetiska är ovanliga. Det finns i papper på Lagerhaus tror jag. Huruvida de riktiga har plockats från hönan när de är levande eller ej vet jag inte men det finns så mycket annat fint att pynta med så jag hoppar över dem ändå 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s